X1 Downhill Bike

Handgemaakte meubels

met een verhaal

“Plankstaal vindt dat iedereen recht heeft op een eigen plek in onze maatschappij. Daarom maakt Plankstaal samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meubels die er toe doen.”

De Wissel

De beste materialen. Handgemaakt. Zonder compromissen.

Leermethode

Door middel van een leermethode is het meubel tot stand gekomen.

Hout

Het hout wordt bewerkt door 50/50 Wood Amersfoort.

Staal

De stalen onderstellen worden gemaakt door Wij 3.0 Utrecht.

Afkomst

Het hout is afkomstig van Utrechtse bomen die gekapt moesten worden. Aan de onderkant van het tafelbad staat de soortnaam van de boom, waar de boom heeft gestaan en de leeftijd. 

https://plankstaal.com/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_heart.svg

Eerlijk

De makers leren en krijgen een deel van de opbrengst om nieuwe apparatuur te kopen

https://plankstaal.com/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_geolocalize_05.svg

Lokaal Geproduceerd

Binnen de provincie Utrecht ontwikkeld

https://plankstaal.com/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/basic_globe.svg

Milieuvriendelijk

Alleen in Utrecht gekapte bomen zijn gebruikt voor de productie van het tafelblad

https://plankstaal.com/wp-content/themes/salient/css/fonts/svg/software_layers2.svg

Steun Lokale initiatieven

50/50 Wood en Wij 3.0 combineren hun krachten

De Makers

De medewerkers van de beschutte werkplaatsen maken in opdracht van Plankstaal meubels. De producten worden met vakmanschap en plezier op maat gemaakt. Plankstaal laat daarbij zien dat waarden als tijd, aandacht en betrokkenheid belangrijk zijn. Deze bijzondere samenwerking is een goede aanvulling op het portfolio van de maker. Het project biedt perspectieven voor een grote groep mensen die niet eenvoudig in het reguliere arbeidsproces instroomt; nieuwe ontmoetingen, waardering en inspiratie.

Meer dan een Methode

Plankstaal heeft een leermethode ontwikkeld waardoor het voor elke deelnemer mogelijk is aan het meubel te werken. Plankstaal zorgt voor zichtbaarheid en vertelt op een positieve manier het verhaal van de beschutte werkplaatsen. Zo draagt Plankstaal bij aan een samenleving waarin meer mensen meedoen.

Bedank de makers

De makers zijn de drijvende kracht achter de Plankstaalcollectie. Bij elk Plankstaal-product zit een bedankkaartje met de naam van de maker. De koper van het meubel kan door middel van dat kaartje de maker bedanken. Het kaartje kan middels een bijgeleverde envelop ingevuld teruggestuurd worden naar Plankstaal. Het bedrijf zorgt er voor dat het kaartje bij de maker terechtkomt. De koper kan ook een foto meesturen om de maker te laten zien waar het meubelstuk terecht is gekomen. Plankstaal zorgt er op deze wijze voor dat de makers alle erkenning krijgen. Bovendien leert de maker meer over de kracht van samenwerken. Hij kan de foto’s van zijn gefabriceerde meubels in zijn portfolio plaatsen. Die kan hij laten zien tijdens sollicitaties.

De Wissel

Het eerste meubel van de Plankstaal collectie is de Wissel. een multifuncitonele salon tafel voor in de huiskamer. Ambachtelijk gemaakt met veel liefde en het gebruik van de Plankstaal leermethode.